Herplaatsing algemeen

Herplaatsen

Wij herplaatsten alle rassen honden, waarnaast ook werkhonden die herplaatst moeten worden. Honden die vallen onder de begrip werkhonden zijn herders, jachthonden enz. Honden die afgekeurd zijn voor de sport of opleiding door pensioen of andere oorzaken. Maar ook wanneer u een jonge hond moet herplaatsen, brengen wij u in contact met de juiste mensen.

Wij bemiddelen en verrichten het ” zoekwerk ” naar een nieuwe baas voor uw hond, o.a. met de informatie die u verstrekt over het karakter, leeftijd, en achtergrond van de te herplaatsen hond door middel van een registratieformulier dat u online invult of bij telefonische aanmelding.
Vervolgens komt een gedragsdeskundige op afspraak bij u langs om de hond te bekijken en meer informatie over de hond in te winnen.
Wij leggen contact met de in onze ogen geschikte potentiële kandidaat(en) voor uw hond, die met name ervaring hebben of gehad hebben met de te herplaatsen rassoort.

De potentiële kandidaat(en) kan eerst bij de hond gaan kijken of deze is wat men zoekt. Hieraan zijn wel voorwaarden verbonden!

Wij overleggen vervolgens uitgebreid met een kandidaat(en) om o.a. ervaringen met de rassoort, woon/gezinssituatie etc. te bespreken door middel van een huisbezoek. en na intake bij de reactie en de eventueel opvolgende overdracht is bij ons aan huis.
Wij zorgen voor bemiddeling, begeleiding, tips en advies, herplaatsingovereenkomsten en de herplaatshonden gaan allemaal onder contract weg naar een nieuwe eigenaar. Wij willen proberen door advies, tips en onze manier van bemiddeling te zorgen dat honden en hun eigenaren wat meer beschermd zijn tegen wanpraktijken van handelaren en ‘broodfokkers’.

U kunt  zich telefonisch of online inschrijven voor herplaatsing middels een herplaatsformulier . (Hieraan zijn kosten verbonden).

U beslist uiteindelijk zelf bij wie u uw hond het liefst herplaatst. Wij zullen u natuurlijk hierin begeleiden maar de uiteindelijke keuze is aan uzelf. Het is tenslotte uw hond en u moet zelf met een goed gevoel achterblijven.

* In principe wordt er voor de hond zelf geen geld gevraagd. Het komt echter voor dat de eigenaar wel geld wil hebben voor de hond. Houd u er rekening mee dat wanneer u een flink bedrag wilt hebben voor de hond, dit boven op de adoptiekosten komt en de hond dan minder snel een baasje vindt. De honden waar geld voor wordt gevraagd zijn doorgaans wel goede werkhonden.