Hondenspeeltuin Het hondenparadijs

Ook de hondenspeeltuin is tijdelijk gesloten voor vrije inloop.
U kunt wel op afspraak! van de hondenspeeltuin gebruik maken. Dan kan er hooguit 1 persoon (gezin) tegelijk op een afgesproken tijd de hond even beweging geven.
Houd u wel aan de RIVM regels van 1,5 meter afstand van de vrijwilligers.

Het is mogelijk om op afspraak naar de speeltuin te komen. Zo kunt u bijvoorbeeld met een groepje langskomen, of wanneer u een hond heeft die niet overweg kan met andere honden, en liever alleen wil komen.

Doordat het terrein is verdeeld in 3 velden, is apart spelen, of verdeeld in kleine of grote honden, altijd mogelijk.

Op het hoofdveld is de sloot afgezet met gaas! Er zijn mensen die liever niet willen dat de hond gaat zwemmen, of bang zijn dat de hond via de sloot weg loopt. Er is vast op één veld een afscheiding bij de sloot geplaatst. Wij hebben gaas gedoneerd gekregen van De Graaff planten & diervoeders

Volg ons op Facebook

Foto’s

Waarom een hondenspeeltuin

Ondanks dat krimpen aan de Lek omringt is door natuurgebied waar honden vrij kunnen loslopen, blijkt er behoefte te zijn aan een afgesloten plek waar honden die buiten niet los kunnen, toch even de poten kunnen strekken en met andere honden spelen.
Omdat ons terrein bestaat uit drie grote velden, kunt u er altijd voor kiezen om of alleen, of met kleine honden of grote honden samen op een veld te zijn. Of om uw pup veilig te socialiseren met andere honden. Of misschien heeft uw loopse teef behoefte aan een eigen ruimte om los te rennen zonder risico?

Op ons ruime terras kunt u lekker zitten en koffie of thee bestellen, terwijl de honden lekker spelen. Ook is er een speeltuin voor kleine kinderen, die u uiteraard mee kunt nemen.

Verantwoordelijkheid

U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen hond(en).
Kan uw hond niet overweg met andere honden, dan kunt u op een veld waar op dat moment geen honden zijn.
Op twee velden op het terrein is de sloot nog niet afgezet met gaas. Wanneer u vreest dat uw hond via de sloten het terrein verlaat, maak dan een afspraak, zodat u zeker bent dat u op het veld terecht kunt waar de sloot wel is afgezet.
Elk veld heeft een eigen doorgang die afsluitbaar is.

U kunt zich altijd wenden tot de aanwezige vrijwilligers van Stichting Hondenbemiddeling een eigen hok wanneer er vragen of problemen zijn. Verder bent u vrij in de omgang met uw eigen hond.

Spelen op afspraak

Wilt u graag alleen of met een groepje op een ander tijdstip gebruik maken van ons trainingsterrein om honden te laten spelen. Dan kunt u daarvoor een afspraak maken via info@eeneigenhok.nl

Openingstijden

Momenteel alleen op afspraak of kijk op de Facebookpagina
U kunt zolang het licht is, ook in de avonduren terecht.

Entree: €1,00 per hond.

Doggy-daycare

U kunt uw hond ook, op afspraak, op de locatie brengen voor dagopvang.

Andere dieren

Er zijn op het terrein ook kippen, konijnen en twee katten.
Al deze dieren zijn gewend aan honden. Vindt u of uw kind het leuk om de konijnen of kippen te voeren? Dan mag dat natuurlijk. (De schapen die af en toe het gras komen maaien, mogen niet worden gevoerd!)
Neemt u zelf groente of fruit (afval) mee? Let dan op dat er niets beschimmeld is en vraag even of de konijnen/kippen het mogen hebben. Brood mogen ze niet te veel. De konijnen in de ren lopen en springen de hele dag en mogen dan ook iets meer dan de konijnen in de hokken. Deze 2 konijnen zijn nog echte mannen, samen gaan zij vechten en als we ze nu bij de dames zetten krijgen we weer baby’s en dat willen we niet… zij mogen als ze gecastreerd zijn ook in de groep, want eigenlijk vinden we konijnen in hokken zonder ren niet leuk. Al mogen de mannen ook regelmatig om de beurt loslopen op hun privé terrein.

De kippen hebben pas een nieuw hok. Ze mogen nu nog lekker los scharrelen als er geen honden op het veld zijn. Ze krijgen nog een mooie grote ren waar ze veilig in kunnen scharrelen, ook als er honden op het veld spelen.

2 reacties op Hondenspeeltuin Het hondenparadijs

  1. Ria Visser schreef:

    Graag zou ik naar de hondenspe ltuin komen maar vind nergens de exacte locate.
    Met vriendelijke groet
    Ria Visser
    Bergambacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.