Hondenspeeltuin

U kunt in de hondenspeeltuin terecht op zaterdag van 12.00 uur tot 15.00 uur of op andere dagen/tijden op afspraak.
(tijdens de winterperiode sluiten wij bij kou en slecht weer om 14.00 uur)

Mochten de velden onbegaanbaar worden doordat het te nat wordt, bij veel regen, dan zijn wij genoodzaakt om de speeltuin tijdelijk te sluiten om het gras te sparen. Volg ons op Facebook of kijk bij twijfel eerst even op de nieuwspagina.

Ondanks dat krimpen aan de Lek omringt is door natuurgebied waar honden vrij kunnen loslopen, blijkt er behoefte te zijn aan een afgesloten plek waar honden die buiten niet los kunnen, toch even de poten kunnen strekken en met andere honden spelen.
Omdat ons terrein bestaat uit drie grote velden, kunt u er altijd voor kiezen om of alleen, of met kleine honden of grote honden samen op een veld te zijn. Of om uw pup veilig te socialiseren met andere honden. Of misschien heeft uw loopse teef behoefte aan een eigen ruimte om los te rennen zonder risico?

Op ons ruime terras kunt u lekker zitten en koffie of thee bestellen, terwijl de honden lekker spelen. Ook is er een speeltuin voor kleine kinderen, die u uiteraard mee kunt nemen.

Verantwoordelijkheid

U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen hond(en).
Kan uw hond niet overweg met andere honden, dan kunt u op een veld waar op dat moment geen honden zijn.
Het terrein is nog omringt door water. Wanneer u vreest dat uw hond via de sloten het terrein verlaat, is het uw eigen beslissing en verantwoording om wel of niet met de hond te komen om te spelen. (Het zit in de planning om de sloten af te zetten dmv omheining )
U kunt zich altijd wenden tot de aanwezige vrijwilligers van Stichting Hondenbemiddeling een eigen hok wanneer er vragen of problemen zijn. Verder bent u vrij in de omgang met uw eigen hond.

Spelen op afspraak

Wilt u graag alleen of met een groepje op een ander tijdstip gebruik maken van ons trainingsterrein om honden te laten spelen. Dan kunt u daarvoor een afspraak maken via info@eeneigenhok.nl

Openingstijden

Zaterdag van 12.00 uur 15.00 uur

Of op afspraak op andere dagen/tijden.

Vanaf 3 april 2019 ook op andere dagen.

Entree prijzen

1 hond:                              € 2,50,-
2 honden:                         € 4,00,-
3 honden:                         € 5,00,-
4 honden of meer:          € 6,00,

10-strippenkaarten:

1 hond:                                 € 20,00,-
2 honden:                           € 32,50,-
3 honden:                           € 42,50,-
4 honden of meer:            € 50,00,-

Andere dieren

Er zijn op het terrein ook kippen, konijnen en twee katten.
Al deze dieren zijn gewend aan honden. Vindt u of uw kind het leuk om de konijnen of kippen te voeren? Dan mag dat natuurlijk.
Neemt u zelf groente of fruit (afval) mee? Let dan op dat er niets beschimmeld is en vraag even of de konijnen/kippen het mogen hebben. Brood mogen ze niet te veel. De konijnen in de ren lopen en springen de hele dag en mogen dan ook iets meer dan de konijnen in de hokken. Deze 3 konijnen zijn nog echte mannen, samen gaan zij vechten en als we ze nu bij de dames zetten krijgen we weer baby’s en dat willen we niet… zij mogen als ze gecastreerd zijn ook in de groep, want eigenlijk vinden we konijnen in hokken zonder ren niet leuk. Al mogen de mannen ook regelmatig om de beurt loslopen op hun privé terrein.

De kippen hebben pas een nieuw hok. Ze mogen nu nog lekker los scharrelen als er geen honden op het veld zijn. In het voorjaar krijgen ze een mooie grote ren waar ze veilig in kunnen scharrelen, ook als er honden op het veld spelen.