Geen groepsles, wél privéles voor de prijs van groepsles!

Omdat wij beseffen dat er mensen zijn die dringend behoefte hebben aan begeleiding/training met de hond. En men momenteel nergens terecht kan vanwege de vervelende omstandigheden. Zijn wij gaan brainstormen.

De groepslessen kunnen niet door gaan, maar we willen wel de optie bieden om (beperkt) privélessen te volgen.
Daarom kunnen mensen die graag de cursus voortzetten, of willen starten met een cursus, zich aanmelden voor privéles.
We zullen dan op de zaterdag een tijd indeling maken, zodat er maximaal twee cursisten en twee trainers per uur apart van elkaar op het terrein zijn. Met een kwartier tussentijd, zodat mensen elkaar niet hoeven te passeren bij het binnenkomen en weg gaan. Het terrein is groot genoeg en verdeeld in aparte velden, zodat er voldoende afstand gehouden kan worden.

Het zal hier en daar wat aanpassen vereisen in het lesgeven, om contact te vermeiden en afstand te houden. Maar we willen zo toch onze doelstelling proberen voort te zetten.
En mensen met een pup, of een hond met (bijvoorbeeld) probleemgedrag, niet in de steek laten.

Uiteraard doen wij dit met aangepaste tarieven en betaald u gewoon €8,75 die gelden voor groepsles in plaats van €18,- die normaal geldt voor privéles.

Verder hanteren wij uiteraard wel de RIVM adviezen.
Neem geen risico bij twijfel, als u grieperig bent, graag afzeggen, houd afstand en vermeid contact!

U kunt uiteraard ook nog steeds telefonisch, per mail of messenger terecht voor advies of vragen!

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Momenteel even geen groepslessen

Na overleg hebben wij besloten om met de maatregelen van het RIVM de hondenschool ook tot 6 april de te sluiten. Wij willen u echter niet zonder begeleiding laten zitten. U kunt daarom uiteraard altijd met vragen over uw hond, telefonisch, per mail of per Messenger bij ons terecht!
U kunt eventueel ook filmpjes opsturen van gedrag van uw hond waar u vragen over heeft.

Eventueel kunt u een afspraak maken voor privétraining, wij hanteren dan wel de RIVM richtlijnen, door afstand te houden. Wij zullen in deze vervelende periode gewoon een groepstarief van €8,75 hanteren voor privéles. Heeft u de cursus al volledig betaald? Dan kunt u de lessen die u nog te goed had eventueel privé verder volgen.

Uiteraard schuiven de lessen verder gewoon door.
Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen via de nieuwsbrief, Facebook en de website.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Misbruik oude url

Het blijkt dat onze oude url, http://www.cazanshondencentrum.nl en naam Cazans hondencentrum wordt misbruikt door wat lijkt op een fraudileuze site. Uiteraard hebben wij hier bij verschillende instanties melding van gemaakt.
Het is lastig dat een url die men laat vervallen, gekocht kan worden door anderen. Een veel gelinkte url kan zomaar gebruikt worden voor nepsites.

De websitevermelding staat nog op vele sites gelinkt, het is bijna onmogelijk om al die sites te benaderen voor verwijdering/aanpassing van de vermelding. Al proberen wij dat uiteraard wel. Hoewel de naam Cazanshondencentrum vele malen genoemd wordt op deze website, hebben wij niets te maken met de website, de praktijken en/of degene achter deze website!

Cazanshondencentrum is onderdeel van Stichting hondenbemiddeling een eigen hok.

Geplaatst in Mededeling | Een reactie plaatsen

Kerst en oud en nieuw

Met oog op de kerst zijn we 28 december gesloten en is er geen les, ook de hondenspeeltuin is dan gesloten!
Op 4 januari is er geen les, maar houden we van 9.30 uur tot 13.00 uur een nieuwjaarsreceptie voor cursisten, oud-cursisten en belangstellende. De honden mogen dan lekker spelen terwijl de baasjes genieten van een hapje en een (alcoholvrij)drankje, koffie of thee.

Geplaatst in Mededeling | Getagged | Een reactie plaatsen

Roedel en rangen.

Alle levende wezens die in groepsverband leven, dus ook de mens, kunnen alleen sociaal samenleven wanneer er sprake is van een sociale structuur.
Hierbinnen heeft elk individu een eigen plaats. Deze plaats moet in overeenkomst zijn met wat deze wil, omdat er anders steeds conflict zou zijn over deze plaats.

De positie die een levend wezen in neemt kan genetisch bepaald zijn, dit komt voor bij b.v. bijen en mieren, of gevolg van een proces van vele factoren, zoals bij wolven, kudde dieren en mensen. De positie is dan ook afhankelijk van karakter of postuur. Ook sociale mogelijkheden, opvoeding of omstandigheden hebben hier mee te maken.
Elke positie binnen een sociaal verband geeft naast bepaalde rechten en voordelen ook plichten en nadelen. Zoals een werkgever -werknemer situatie. De werkgever heeft zijn verplichtingen t.o. de werknemer, maar ook het recht te corrigeren en mensen uit de functie te ontheffen. Ook in het sociaal gebeuren heeft een werkgever meer verplichtingen en zorgen dan de werknemer.

Lees verder
Geplaatst in Opvoeding en gedrag | Getagged | Een reactie plaatsen

Hondenwandeling

Aanstaande zaterdag, 7 september, is er weer een hondenwandeling. Deze geldt als les, maar wanneer u niet mee wilt lopen, kunt u afzeggen en schuift uw les gewoon door. Dit keer komt boswachter Willem Buis (Staatsbosbeheer) mee om van alles te vertellen over hond en natuur.

De wandeling zelf duurt ongeveer een uur. Verzamelen om 9.30 uur op het terrein van de hondenschool. We starten om 10.00 uur.
Na terugkomst kunt u eventueel nog even bij een kopje koffie of thee napraten en vragen stellen.

U kunt onderweg ook van alles vragen over honden. U krijgt tips en uitleg over wat je wel of juist niet kunt doen in bepaalde situaties. Voor en na de wandeling kunnen de honden lekker spelen. Er wordt tijdens de wandeling vaak stil gestaan, omdat er ook pups mee lopen, gaat de wandeling niet te ver en er wordt rekening gehouden met het niveau van uw hond.

Wanneer u geen cursist bent, of iemand met hond mee wilt nemen, dan is deelname €3,-

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Lessen van 27 juni afgelast!

Omdat er nog waarschuwingen zijn voor heftige onweersbuien in de ochtend, zijn de lessen voor vandaag afgelast! We nemen liever geen risico met onweer op een open veld tussen bomen. Vanmiddag wordt het beter, dus hondenspeeltuin is vanmiddag wél gewoon open. Ook zijn wij vanmorgen gewoon aanwezig, dus wilt u toch langs komen, dan kan dat.

Geplaatst in Mededeling | Een reactie plaatsen

Geen les ivm warmte

Zaterdag 29 juni vervalt de les vanwege de voorspelde warmte.
De lessen schuiven op naar volgende week.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Geen les, afwijkende openingstijden

Nog even op een rijtje:

25 mei hebben Richard en Joke hun trouwfeest op de locatie en is er geen les. Ook de hondenspeeltuin is dan gesloten.
Voor wie wil (cursisten, oud-cursisten, geïnteresseerde) is er wel gelegenheid om tussen 9.00 uur en 10.00 uur het bruidspaar te feliciteren.

1 juni zijn er helaas geen trainers beschikbaar en is er geen les.
Wel is dan de hondenspeeltuin open van 10.00 uur tot 15.00 uur. Wilt u de hond toch even laten bewegen, dan hoeft u als cursist niet te betalen voor de hondenspeeltuin!

Afwijkende openingstijden van de hondenspeeltuin:

17 MEI: OPEN van 14.00 uur tot 20.00 uur
18 mei: GESLOTEN
25 mei: GESLOTEN
1 juni: OPEN van 10.00 uur tot 15.00 uur
15 juni: GESLOTEN
29 juni: GESLOTEN

(ook voor de hondenspeeltuin worden vrijwilligers gezocht)

Op https://www.facebook.com/Hondenparadijs kunt u actuele dingen over de hondenspeeltuin volgen.

Geplaatst in Hondenspeeltuin, Hondentraining, Mededeling | Een reactie plaatsen

Vrijwilligers gezocht

Momenteel werkt de stichting met 5 vrijwilligers, waarvan voor de hondentrainingen 4 gecertificeerde trainers en 1 in opleiding.

De stichting zoekt nog vrijwilligers , die affiniteit en (enige) kennis van honden hebben, om het team bij de hondentraining te versterken. Je moet wel kennis hebben van, of bereid zijn kennis op te doen van, verschillende vormen van trainen en van hondengedrag. Er is mogelijkheid om bij de stichting als trainer in opleiding te komen. De stichting heeft als visie, dat niet één hond, situatie of baasje hetzelfde is en je inzicht moet (leren) hebben om te zien welke manier van werken bij een type hond/situatie past. En er uit elke vorm van denkwijze/methode wel bruikbare dingen zijn te halen die voor een bepaalde situatie kan werken. De stichting combineert methodes naar inzicht. Kun je jezelf hierin vinden? En ben je op de zaterdag beschikbaar? Neem dan gerust even contact op.

Ook is de stichting op zoek naar bestuursleden waaronder iemand die de functie van penningmeester wil overnemen. En iemand voor juridische zaken, eventueel een juridisch adviseur of iemand die tevens vrijwillig kan en wil bijstaan in juridische zaken.

Er is helaas geen budget om vrijwilligers een vergoeding te betalen.

Geplaatst in Hondentraining, Stichting | Een reactie plaatsen