Hondenwandeling

Aanstaande zaterdag, 7 september, is er weer een hondenwandeling. Deze geldt als les, maar wanneer u niet mee wilt lopen, kunt u afzeggen en schuift uw les gewoon door. Dit keer komt boswachter Willem Buis (Staatsbosbeheer) mee om van alles te vertellen over hond en natuur.

De wandeling zelf duurt ongeveer een uur. Verzamelen om 9.30 uur op het terrein van de hondenschool. We starten om 10.00 uur.
Na terugkomst kunt u eventueel nog even bij een kopje koffie of thee napraten en vragen stellen.

U kunt onderweg ook van alles vragen over honden. U krijgt tips en uitleg over wat je wel of juist niet kunt doen in bepaalde situaties. Voor en na de wandeling kunnen de honden lekker spelen. Er wordt tijdens de wandeling vaak stil gestaan, omdat er ook pups mee lopen, gaat de wandeling niet te ver en er wordt rekening gehouden met het niveau van uw hond.

Wanneer u geen cursist bent, of iemand met hond mee wilt nemen, dan is deelname €3,-

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Lessen van 27 juni afgelast!

Omdat er nog waarschuwingen zijn voor heftige onweersbuien in de ochtend, zijn de lessen voor vandaag afgelast! We nemen liever geen risico met onweer op een open veld tussen bomen. Vanmiddag wordt het beter, dus hondenspeeltuin is vanmiddag wél gewoon open. Ook zijn wij vanmorgen gewoon aanwezig, dus wilt u toch langs komen, dan kan dat.

Geplaatst in Mededeling | Een reactie plaatsen

Geen les ivm warmte

Zaterdag 29 juni vervalt de les vanwege de voorspelde warmte.
De lessen schuiven op naar volgende week.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Geen les, afwijkende openingstijden

Nog even op een rijtje:

25 mei hebben Richard en Joke hun trouwfeest op de locatie en is er geen les. Ook de hondenspeeltuin is dan gesloten.
Voor wie wil (cursisten, oud-cursisten, geïnteresseerde) is er wel gelegenheid om tussen 9.00 uur en 10.00 uur het bruidspaar te feliciteren.

1 juni zijn er helaas geen trainers beschikbaar en is er geen les.
Wel is dan de hondenspeeltuin open van 10.00 uur tot 15.00 uur. Wilt u de hond toch even laten bewegen, dan hoeft u als cursist niet te betalen voor de hondenspeeltuin!

Afwijkende openingstijden van de hondenspeeltuin:

17 MEI: OPEN van 14.00 uur tot 20.00 uur
18 mei: GESLOTEN
25 mei: GESLOTEN
1 juni: OPEN van 10.00 uur tot 15.00 uur
15 juni: GESLOTEN
29 juni: GESLOTEN

(ook voor de hondenspeeltuin worden vrijwilligers gezocht)

Op https://www.facebook.com/Hondenparadijs kunt u actuele dingen over de hondenspeeltuin volgen.

Geplaatst in Hondenspeeltuin, Hondentraining, Mededeling | Een reactie plaatsen

Vrijwilligers gezocht

Momenteel werkt de stichting met 5 vrijwilligers, waarvan voor de hondentrainingen 4 gecertificeerde trainers en 1 in opleiding.

De stichting zoekt nog vrijwilligers , die affiniteit en (enige) kennis van honden hebben, om het team bij de hondentraining te versterken. Je moet wel kennis hebben van, of bereid zijn kennis op te doen van, verschillende vormen van trainen en van hondengedrag. Er is mogelijkheid om bij de stichting als trainer in opleiding te komen. De stichting heeft als visie, dat niet één hond, situatie of baasje hetzelfde is en je inzicht moet (leren) hebben om te zien welke manier van werken bij een type hond/situatie past. En er uit elke vorm van denkwijze/methode wel bruikbare dingen zijn te halen die voor een bepaalde situatie kan werken. De stichting combineert methodes naar inzicht. Kun je jezelf hierin vinden? En ben je op de zaterdag beschikbaar? Neem dan gerust even contact op.

Ook is de stichting op zoek naar bestuursleden waaronder iemand die de functie van penningmeester wil overnemen. En iemand voor juridische zaken, eventueel een juridisch adviseur of iemand die tevens vrijwillig kan en wil bijstaan in juridische zaken.

Er is helaas geen budget om vrijwilligers een vergoeding te betalen.

Geplaatst in Hondentraining, Stichting | Een reactie plaatsen

Oudejaarsparty voor honden(baasjes)

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

29 December geen les!

Zo vlak voor het nieuwe jaar heeft iedereen het druk met de laatste inkopen. We hebben begrepen dat de meeste mensen de zaterdag voor kerst wel willen komen. Dan is er wel gewoon les.

Maar zaterdag de 29ste geven we geen les, maar zijn wel aanwezig van 9.30 uur tot 12.00 uur. U bent dan van harte welkom om langs te komen voor een kopje koffie en een oliebol en kunnen de honden nog even lekker spelen.

We maken daarna weer een frisse start op 5 januari 2019.

Geen winterstop

Wij gaan in de winterperiode gewoon door met les geven.

Uiteraard krijgen we dan wel eens te maken met dat het weer te slecht is en de les wordt geannuleerd.

Volgt u onze Facebookpagina, of het nieuws op de site, zodat u steeds op de hoogte bent of lessen eventueel vanwege erg slecht weer uitvallen. Wanneer een les niet door gaat, ontvangt u ook altijd een mail.
Wanneer het gras te drassig wordt om op te lopen, geven we les op het pad. Dat is niet zo ideaal als op het veld, maar zo kunnen de lessen wel door blijven gaan.

Geplaatst in Hondentraining | Een reactie plaatsen

Hondenspeeltuin

Zoals u heeft gemerkt, zijn wij naast de hondenschool, ook een hondenspeeltuin gestart.

Voorlopig alleen op de zaterdagmiddag van 12.00 uur tot 15.00 uur.

Met de drukke (feest)dagen en nu het wat kouder wordt, hebben we deze tijd verkort tot 14.00 uur. Het is de bedoeling dat we in april 2019 ook op de woensdagmiddag open gaan. Maar mocht er veel vraag zijn om op een andere dag open te gaan, dan kan dat.

Het is ook mogelijk om op afspraak op een andere dag/ tijdstip naar de speeltuin te komen. Zo kunt u bijvoorbeeld met een groepje langskomen, of wanneer u een hond heeft die niet overweg kan met andere honden, en liever alleen wil komen.

Doordat het terrein is verdeeld in 3 velden, is apart spelen, of verdeeld in kleine of grote honden, altijd mogelijk.

Waar nog wel aan gewerkt moet worden is het afzetten van de sloot. Er zijn mensen die liever niet willen dat de hond gaat zwemmen, of bang zijn dat de hond via de sloot weg loopt. Het zit in de planning voor begin volgend jaar om in ieder geval vast op één veld een afscheiding bij de sloot te plaatsen.

Geplaatst in Hondenspeeltuin | Een reactie plaatsen

27 september weer een Packwalk

Het is weer tijd voor een packwalk, oftewel hondenwandeling.
Deze doen we op 27 september en start op het trainingsterrein.
De wandeling is dit keer op zaterdag en in plaats van de cursussen!

We verzamelen om 9.45 uur op het trainingsveld en starten om 10.00 uur.
De wandeling is ongeveer 4 kilometer en zal zo’n anderhalf uur duren. We proberen rond 11.30 uur / 11.45 uur weer op het trainingsveld terug te zijn. Daar kunt u nog even napraten en vragen stellen bij een kopje koffie, thee of soep. De honden kunnen dan nog even vrij spelen.

Tijdens de wandeling leren we u over hondenmanieren, laten we zien hoe u de hond onderweg leuke dingen kunt laten doen om ook de korte uitlaatronde interessant te houden voor de hond. En krijgt u veel praktische tips. Voor cursisten kost deze wandeling niets extra’s en geld als een les.

Bent u geen cursist, maar wilt u wel graag mee lopen? Dan bent u van harte welkom. U betaalt dan slechts €2,-
U kunt zich als niet-cursist aanmelden voor de wandeling door een mailtje te sturen naar info@eeneigenhok.nl  

Geplaatst in Mededeling | Getagged , , | Een reactie plaatsen

Afwezigheid melden

Voor de planning van de lessen is het prettig om te weten hoeveel cursisten bij de les aanwezig zijn. Wanneer u zich wilt afmelden voor een les, doet u dat dan minimaal 12 uur voor de les. Mailtjes die op zaterdagochtend na 8.00 uur binnen komen, worden pas aan het eind van de dag gelezen.

Mocht er iets voorvallen waardoor u op zaterdagochtend toch niet kunt komen, kijkt u dan even op de contactpagina hoe u (direct) kunt doorgeven dat u niet kunt komen. (Uiteraard geldt voor het vaste nummer ook dat we het antwoordapparaat pas ‘s middags kunnen afluisteren.)
Wij vragen bij mondeling afzeggen voor de volgende les altijd een bevestiging per mail, maar gaan het in het vervolg direct noteren, zodat het bij ons toch bekend is wanneer er is afgezegd, maar vergeten is om dit per mail te bevestigen.

Wanneer u afwezig bent zonder vooraf af te melden, zijn wij genoodzaakt de les als ‘aanwezig’ te tellen. U houdt dan minder lessen over.
Dit klinkt misschien een beetje streng, maar onze trainers zijn vrijwilligers die het prettig vinden als er bekend is hoeveel cursisten er aanwezig zijn om taken onderling te kunnen verdelen.

 

 

Geplaatst in Mededeling | Getagged | Een reactie plaatsen