29 December geen les!

Zo vlak voor het nieuwe jaar heeft iedereen het druk met de laatste inkopen. We hebben begrepen dat de meeste mensen de zaterdag voor kerst wel willen komen. Dan is er wel gewoon les.

Maar zaterdag de 29ste geven we geen les, maar zijn wel aanwezig van 9.30 uur tot 12.00 uur. U bent dan van harte welkom om langs te komen voor een kopje koffie en een oliebol en kunnen de honden nog even lekker spelen.

We maken daarna weer een frisse start op 5 januari 2019.

Geen winterstop

Wij gaan in de winterperiode gewoon door met les geven.

Uiteraard krijgen we dan wel eens te maken met dat het weer te slecht is en de les wordt geannuleerd.

Volgt u onze Facebookpagina, of het nieuws op de site, zodat u steeds op de hoogte bent of lessen eventueel vanwege erg slecht weer uitvallen. Wanneer een les niet door gaat, ontvangt u ook altijd een mail.
Wanneer het gras te drassig wordt om op te lopen, geven we les op het pad. Dat is niet zo ideaal als op het veld, maar zo kunnen de lessen wel door blijven gaan.

Geplaatst in Hondentraining | Een reactie plaatsen

Hondenspeeltuin

Zoals u heeft gemerkt, zijn wij naast de hondenschool, ook een hondenspeeltuin gestart.

Voorlopig alleen op de zaterdagmiddag van 12.00 uur tot 15.00 uur.

Met de drukke (feest)dagen en nu het wat kouder wordt, hebben we deze tijd verkort tot 14.00 uur. Het is de bedoeling dat we in april 2019 ook op de woensdagmiddag open gaan. Maar mocht er veel vraag zijn om op een andere dag open te gaan, dan kan dat.

Het is ook mogelijk om op afspraak op een andere dag/ tijdstip naar de speeltuin te komen. Zo kunt u bijvoorbeeld met een groepje langskomen, of wanneer u een hond heeft die niet overweg kan met andere honden, en liever alleen wil komen.

Doordat het terrein is verdeeld in 3 velden, is apart spelen, of verdeeld in kleine of grote honden, altijd mogelijk.

Waar nog wel aan gewerkt moet worden is het afzetten van de sloot. Er zijn mensen die liever niet willen dat de hond gaat zwemmen, of bang zijn dat de hond via de sloot weg loopt. Het zit in de planning voor begin volgend jaar om in ieder geval vast op één veld een afscheiding bij de sloot te plaatsen.

Geplaatst in Hondenspeeltuin | Een reactie plaatsen

27 september weer een Packwalk

Het is weer tijd voor een packwalk, oftewel hondenwandeling.
Deze doen we op 27 september en start op het trainingsterrein.
De wandeling is dit keer op zaterdag en in plaats van de cursussen!

We verzamelen om 9.45 uur op het trainingsveld en starten om 10.00 uur.
De wandeling is ongeveer 4 kilometer en zal zo’n anderhalf uur duren. We proberen rond 11.30 uur / 11.45 uur weer op het trainingsveld terug te zijn. Daar kunt u nog even napraten en vragen stellen bij een kopje koffie, thee of soep. De honden kunnen dan nog even vrij spelen.

Tijdens de wandeling leren we u over hondenmanieren, laten we zien hoe u de hond onderweg leuke dingen kunt laten doen om ook de korte uitlaatronde interessant te houden voor de hond. En krijgt u veel praktische tips. Voor cursisten kost deze wandeling niets extra’s en geld als een les.

Bent u geen cursist, maar wilt u wel graag mee lopen? Dan bent u van harte welkom. U betaalt dan slechts €2,-
U kunt zich als niet-cursist aanmelden voor de wandeling door een mailtje te sturen naar info@eeneigenhok.nl  

Geplaatst in Mededeling | Getagged , , | Een reactie plaatsen

Afwezigheid melden

Voor de planning van de lessen is het prettig om te weten hoeveel cursisten bij de les aanwezig zijn. Wanneer u zich wilt afmelden voor een les, doet u dat dan minimaal 12 uur voor de les. Mailtjes die op zaterdagochtend na 8.00 uur binnen komen, worden pas aan het eind van de dag gelezen.

Mocht er iets voorvallen waardoor u op zaterdagochtend toch niet kunt komen, kijkt u dan even op de contactpagina hoe u (direct) kunt doorgeven dat u niet kunt komen. (Uiteraard geldt voor het vaste nummer ook dat we het antwoordapparaat pas ‘s middags kunnen afluisteren.)
Wij vragen bij mondeling afzeggen voor de volgende les altijd een bevestiging per mail, maar gaan het in het vervolg direct noteren, zodat het bij ons toch bekend is wanneer er is afgezegd, maar vergeten is om dit per mail te bevestigen.

Wanneer u afwezig bent zonder vooraf af te melden, zijn wij genoodzaakt de les als ‘aanwezig’ te tellen. U houdt dan minder lessen over.
Dit klinkt misschien een beetje streng, maar onze trainers zijn vrijwilligers die het prettig vinden als er bekend is hoeveel cursisten er aanwezig zijn om taken onderling te kunnen verdelen.

 

 

Geplaatst in Mededeling | Getagged | Een reactie plaatsen

Zaterdag 21 juli GEEN LES

Wegens privé omstandigheden gaan de lessen van a.s. zaterdag 21 juli NIET door!
Wij zijn er weer op 28 juli.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Proefles

Wist u, dat u ook eerst een proefles kunt nemen om te kijken of onze cursus iets voor u is?

U betaald dan die ene les i.p.v direct in één keer 10 lessen.
Het is jammer wanneer u er na één les achter komt dat onze manier van trainen toch niets voor u is en u liever ergens anders naar toe gaat en u hebt al 10 lessen betaald.
Daarom kunt u bij twijfel aangeven dat u eerst een proefles wilt doen. Wilt u na de proefles toch graag door, dan betaald u gewoon de volgende 9 lessen en krijgt u het lesboek en het contract.

Feedback

Mocht u na de les vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u daar tijdens een kopje koffie na de les altijd even over doorpraten met de trainers. Er is daar tijd voor gemaakt tussen de lessen. Wij horen graag uw bevindingen, we kunnen daar wellicht wat van leren.
We leggen u anderzijds ook graag uit waarom iets tijdens de training op die wijze uitgevoerd werd als u daar vragen over heeft. Soms lukt het niet om tijdens de les alle vragen te beantwoorden, daarom kunt u hiermee na de les nog even bij de trainers terecht.

Geplaatst in Hondentraining | Getagged , | Een reactie plaatsen

Moederinstinkt

Foto: J. Rietveld

Wij mensen krijgen op een bepaalde leeftijd voorlichting over voortplanting. Wanneer de vrouw dan zwanger is, wordt er op alle mogelijke manieren informatie gezocht, over de groei en vooral hoe het gaat met de bevalling, we kunnen kiezen uit mogelijkheden en krijgen alle mogelijke medische controle en zorg. Er is begeleiding bij de bevalling en krijgen daarna nog hulp en er zijn heel veel boeken en websites over de opvoeding.

Wat is het dan toch mooi om te zien hoe dat gaat bij dieren. Een teefje wordt loops, de reu reageert en hun instinkt verteld wat ze moeten doen.
Wanneer de laatste lootjes van de dracht in zicht zijn, wordt er meer voedsel opgenomen en een plek gezocht om straks de jongen te krijgen.

Lees verder

Geplaatst in Collumn, Opvoeding | Getagged , , | Een reactie plaatsen